22 Aralık 2011 Perşembe

Üye olunası siteler..

Uyarı: Sitelerle herhangi bir bağım yoktur. Sonuçta bağımsız biriyim.


Bu işlerin sırası olmadığı ve insan beyni tek düze çalışmadığı için karmaşık olarak vereceğim ve anlatacağım. Her yazımda olacağı gibi bu yazımda da sade bir dil kullanacağım.


Bir user'in belirli bir noktaya gelebilmesi ve birçok işini halledebilmesi için bir takım sitelere mutlaka üye olması ve sistemini iyi bilmesi gerekmektedir. Mantık diyorum anlıyacağınız. Hani çoğu zaman kullanmazsınız ama evinizde birsürü kullanılmayı bekleyen ıvır zıvır vardır, bu da onun gibi birşey.

Gmail
Mutlaka bir gmail hesabınız olmalı. Karşınıza çok çıkar ve kullanımı basittir. Çok fonksiyoneldir.

Kariyer.net
Bu devirde mutlaka kariyer.net de bir hesabınız olmalı. Olaki işsiz kaldınız ola ki daha iyi bir iş baktınız. Bu site size şehrinizde ki işlerden haberdar eder. CV oluştururken boşuna sallamasyon yapmayın. Yemezler abicim..

Divxm.com
Çok sağlam sitedir. Film dizi oyun vs ne ararsan var. Özellikle D-ZON3 hastasıyım, bunu da ileriki yazılarımda anlatırım jdownloader ile birlikte.

www.donanimhaber.com akabinde forum.donanimhaber.com
Burası site değil adeta başka bir dünya. Her sorununuza çözüm bulurlar. Yöneticileri çok sağlam. Doğacak çocuğunuza bile şimdiden hesap açmanız önerilir.Üyelerinin bile karakterleri profilinden belli olur. O derece oturmuş bir sisteme sahip.

Zamunda.net
Efsane torrent sitesi. Arama çubuğuna istediğini yazabilirsin en eski kayıtlar bile bulunur. Seed olayı da çok sağlam. En önemlisi ratio derdi yok.

Markafoni.com yanında trendyol.com
Bu siteler alışveriş siteleridir fakat çok güzel kampayaları vardır. En basitinden converse ayakkabılarda %30-%40-%50 gibi indirimler yaparlar. Diğer markaları saymaya gerek yok. Özellikle yaz aylarında farklı t-shirt giymek isterseniz doğru adrestesiniz.

Youtube.com
Üye olmak illa video yükleyeceğiniz anlamına gelmiyor. Official videolar a düşüncelerinizi yazabilirsiniz.
Örneğin: "bunu dinleyeni siksinler" , "türkiyenin en sağlam seslerinden biri" gibi..

oyuncehennemi.com
Genelde google'dan birşey ararsınız ve ne tesadüftür ki bu sitede çıkar meret. O yüzden üye olun. Zaten çoluk cocuk cirit atıyo, sömür geç.

Sahibinden.com
Sahip olduğunuz arabaya ait bir ilan oluşturun 1000 lira fazla fiyat yazın. Satacak olduğunuz zaman fiyatı düşürür satarsınız. Ayrıca hobi olarak arabalara bakabilirsiniz. İleride araba alacağınız zaman fikir sahibi olursunuz.

Zedge.net
Cep telefonlarınıza kaliteli temalar ve ilginç zil sesleri yükleyebileceğinzi bir site. Telefonlar da şıklaşıyor, ileride kız arkadaşınız böyle ıvır zıvır isterse halledersiniz havanız olur.

Divxplanet.com
Ülkenin en iyi altyazı ve sinema bilgisine sahip olan site. Üyelikleri herzaman açılmaz. Çevirmen falan değilseniz bile ileride olabilirsiniz. İngilizceniz iyiyse hemen üye olun hobi olarak alt yazı çevirin, bencillik yapmayın.

Sinemalar.com
Filmlerin fragmanları ve bilgilerini buradan takip edebilir, size yakın olan sinema salonunun seanslarına bakabilirsiniz. Yorum yapan kullanıcıların kültür düzeyleri düşük ve bakış açıları dar olsa da kör topal iş görür.
Not: kendini eleştirmen zanneden moronlara aldırmayın.

Garanti.com.tr
Bildiğimiz banka sitesi. Online işlemleri çok iyi. Mobil hattınıza TL yükleyebilir, iddia sitelerine para yatırabilir, fatura ödeyebilir. bir sürü şey yapabilirsiniz. Cep telefonundan da işlem yapabiliyorsunuz. Acil durumlarda lazım olabilir. Hazırlıklı olmak lazım.

music.big.az
Mp3 indirmek için sorunsuz bir site. Yok kodu gir yok kelimi öp gibi yaptırımları yok ama ülkemizin müzik ve hit piyasasını biraz geriden takip ediyorlar. Normalde mp3 konusundan dolayı erişimi engellendi ama ufak bir isim değişikliği ile hallettiler.Tek sorun şarkının başlarında big aazz demesi.

www.mobildepo.com
Cep telefonları için (symbian,os,anroid,java) güzel bir ortam. Çeşitli yönlerden paylaşım yapıyorlar.

www.pckoloji.com
Mutlaka üye olun. Uzmanlar yazıyor.

e-devlet
Biraz abes kaçtı ama unutmadan e-devlet şifrenizi en yakın ptt'den alın,aldırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tekrar düşünün..