21 Aralık 2011 Çarşamba

Torrent demişken..

Baştan söyliyeyim; bildiğiniz yerleri geçiniz. Yazıyı zaten sade bir şekilde yazdım/yazmaya çalıştım. Yazım uzun geldiyse hiç tereddüt etmeyin kapatın veya az biraz sabredin.

Torrent her ne kadar basit görünse de tamamen sofistikedir.
Tarihini falan anlatmayacağım bi boka yaramıyor kaldı ki burada ders vermiyoruz.

Şunu bilin; torrent kullanıcılar ile varolan bir sistem. Siz bir torrent dosyasıyla verileri bilgisayarınıza indirirsiniz ve bir başka kullanıcıya göndermeye başlarsınız. Bu böyle ebesinin nikahına kadar gider. Araya seedbox girebilir, girsinde.

Hiçbirşey bilmiyorsanız önce µTorrent programını indirip kurun. Herhangi bir ayarına dokunmayın o kendi yolunu bulur. Şimdi en önemli konu torrent siteleri. Siteler 3'e ayrılır benim gözümde. Üyelik gerektirmeyenler-Üyelik gerektirenler-Elitler.

Basitten başlayalım; http://www.kat.ph sizin işinizi görecek nitelikte bir yer. "Burası çok karışık" diye sızlanmayın, tek yapmanız gereken sağ üstte ki kocaman arama çubuğuna aradığınız şeyi yazmak ve entırlamak. Devamında sol üstte bok renginde olan "download torrent" butonuna tıklamak. 10 ila 50 kb büyüklüğünde bir dosya inecek. Onu da µTorrent programına sürükleyip bırakın ve işlem tamamdır. Download işlemi başlar.

Sırada yerli ve davetiye sistemi kullanan siteler var. Bizde ki sitelerin birçoğunun sistemi berbattır. Bok gibidir. Seed edin, hit&run yapmayın gibi birsürü zırva. Zırva diyorum çünkü torrent kullanan adam seed etmeyi (indirdiği dosyayı paylaşıma bırakmayı) bilmeli.

Yazacağım siteler iyidir.
http://www.arena-tr.com
http://www.leechturk.com
ve benim gözdem
http://torrent-cell.com

Bu siteler türkçedir. seed ettiğiniz sürece var olursunuz, forum sitesi gibi post kastıkca değil.
Davetiye sistemi: 1 kullanıcının 2-3 davetiyesi olur. Kefil olduğu kişiye davetiye atar falan filan.

Elit siteler ise kolay kolay giremeyeceğiniz, login ekranında takılacağınız yerlerdir.
leech, zamunda vs..
Bilen biliyor diyerekten geçiyorum.

Şimdi gelelim asıl tecrübeye. Yukarıdakiler ısınma hareketleriydi.
Çok şey bilmenize gerek yok. Beleş siteyse indirdiğin dosyayı seed edip etmemen sana kalmış. İşini görüp kıçını dönüp yatabilirsin.
Üyelikli bir siteyse ilk girdiğinizde x2 ibaresi bulunan veya altın gümüş gibi elementlerin işareti bulunan dosyaları indirip seed'e bırakın. Bu size ratio kazandıracaktır. Ratio'nuz 2.0'ı geçene kadar devam edin. 2.0'dan sonra rahatlayabilirsiniz. Süper kullanıcı falan olursunuz. Triplere girmek serbest.

Sistemi hep aynı şekilde döndürün. Boş kaldıkca veya oyun film vs. zamanlarında açın µTorrent'i seed etsin. Yada atın altın ve x2 dosyaları programa siz eve gelene kadar indirir gönderir takılır kendi çapında.

İlk yazı da hafif bir konuyla giriş yaptım. İlerleyen yazılarımda yararlı yazılar yazmaya devam edeceğim. Her yazının sonunda Bonus olarak birşey paylaşacağım.

Not: Herhangi bir kazancım yok. Reklam da yok. Konu sınırlaması da yok.

İleriki yazılarımda;
-google da etkili arama yapmak
-üye olunması gereken siteler ve sebepleri
-nasıl iş bulunur
-browsers
-kız tavlama teknikleri (ciddiyim la)
ve dahası..

Bonus: Saatlerce oynayabileceğiniz naçizane bir oyun, web bazlıdır.
Kingdom Rush

Extra: google da "let it snow" yazarak aratın.

öptüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tekrar düşünün..